miercuri, 14 octombrie 2015

Telenovelele ne urmăresc, emisiunile TV ne spionează!         Ce ți-e dom’le și cu telenovelele și emisiunile TV. O dată-n viaţă să fim cinstiți. Trebuie să cerem despăgubiri. Producătorii s-au inspirat din viața noastră de familiști. Nu recunosc Mincinoșii. Inspirația izvorăște din acele Mari familii românești. Cu nevasta, soacra, plozi, munca…Trece vremea. Cu toate talmeș-balmeș. De te ia reumatismu’. Pastila de vară nu vă dă de leac. Revenind la generalități românești, luând Realitatea la raport în România exclusiv, Cronica cârcotașilor susține ca televiziunile evocă Memorialul durerii masculine casnice. Rețeta de acasă standard presupune ca tu ex-Burlacul ești un fel de Suleyman Magnificul, de Vocea României, un Next Star comunal în pregătire. Fals, fals, fals… De trei ori femeie (sâc!) fals. Astea’s cel mult abureli  D’ale lui MiticăDincolo de aparențe realitatea este alta. Atenție se cântă cotcodac, nu cucurigu. Supernany îți amintește ca nu ți-ai luat o Noră pentru mama oarecare, ci una din categoria Neveste disperate să te educe. Că ești in fond un  X-Factor oarecare Pe scena vieții. Vrei pace și zici: Te vreau lângă mine cu Îmbrățișări pătimașe, Sub cerul în flăcări al unei Iubiri vinovate.  

          Îți joacă mintea la un Striptease piesă cu piesă. Vrei Cireașa de pe tort. Ai impresia că ai tras Lozul cel mare. Că ești la Un pas de fericire, că ai Acces Direct taman La Țintă.  Dar ești Cu capul în nori, ești dus, dus de tot in Lumea lu’ Banciu. Nu e ușor pentru cei Trădați în dragoste tocmai când vor să facă Ocolul pământului în bikini. Îți iei adio de la un Un show păcătos când îţi spune crunt că nu Se strigă darul. Insula iubirii e departe. Viață de maimuță ca de câini mi-e frica sa zic ceva…. Replici cu un neconvingător Trăiește sănătos, Din dragoste nevastă, dar bruma de moral de macho man dispare când auzi că ai Soția perfectă. Deci Mucles! Orice aluzii că ai vrea să știi Totul despre sex sunt Tabu. Tu nu voiai decât să-i arăți voinicește niște Tradiții de la bunica. Așa-i românul la peste 37 de grade Celsius

          Urmează inevitabil Clipe de coșmar. Plutesc Dezastre în aer. Vrei să devii Omul Invizibil. Să dispari. Te rogi: Doamne Sunt celebru, scoate-mă de aici! Nu ai chef de un Test de supraviețuire în doi între Un bărbat și o femeie în sălbăticie vocală. Ai vrea să zaci pe vreo terasă În grădina Danei, dar amicul Thomas și prietenii săi sunt Departe de lumea dezlănțuită. Ei urlă de fericire, iar tu asculți Povești vânătorești. Tocmai Când trecutul te ajunge din urma tu Te pui cu blondele sau cu brunetele? Cazi direct În gura presei, care te somează Să vă amintiți vă rog duminica că nu mai sunteți Pescar Hoinar și că oricum Ochiul magic știe că ai făcut Festival folcloric în Minutul de agricultură cu Mis fata de la țară in urzicile de la Ferma. Dacă nu ai fost Cu ochi în patru, când te-ai distrat cu un EtnoStar ai parte de O poveste cu cântec auzită de consoarta de la un Observator local de vreo 89 de ani, care știe foarte bine Viața satului. Plus alte și alte Popasuri folclorice pe Mapamond. Horoscopul n-a fost favorabil când în Drumul spre altar ai avut Pitici de vară pe creier. Mă-ta și-a dorit Mireasă pentru fiul meu, iar după clasicul Te cunosc de undeva domnișoară, ai propus rapid Să te prezint părinților, pentru că Te vreau lângă mine. Ți s-a explicat că Nu-i ușor să fii mireasă așa că Totul se plătește ca la Teleshoping. Cam scump! La Altex era mai ieftin. După douăzeci de ani ai și tu pretenția să se prescrie ticăloşiile-ţi, dar stai mult și bine În spatele gratiilor, Pierdut printre străini

          Realizezi că Jumătatea mea știe să facă pe Regina Cumpărăturilor ca nimeni alta. Mai abitir ca Specialiștii în sănătate întreabă retoric Ce se întâmplă doctore cu lenea cronică. Antrenat prin Călătoriile lui Mișu prin cârciumi ‘Neața cu Răzvan și Dani, realizezi că nu ți-au priit la imaginea casnică. Mai ai nevoie de Surprize, surprize adică de Telefonul de la miezul nopții dat de Agentul Vip… Zici afurisind printre dinți un Saru’mâna mamă soacră din Vaslui, iar ea după ora de Poveștiri adevărate pe care le-a auzit La bloc de la Tanti Florica te anunță că petreceți  Duminica în familie. Musafiri nepoftiți… Auzi din nou că Mama mea găteşte mai bine, Mama mea e cea mai bună şi nu-i o Mamă la întâmplare. Nu poți zice mai dute-n Tonomatul lu' Ciutacu. Numai Vouă vi se întâmplă așa ceva. Parcă este mai ușor A trăi dincolo de cercul polar sau a fi Supraviețuitor în Alaska. Singura soluție… Dă-te mare! Fă interval Copii contra părinți. Că și ăștia Pe banii părinților trăncănesc toata ziulica. Copiii spun lucruri trăsnite... Cum ca nu vor Schimb de mame, măcar așa din solidaritate, nu ca ai pune pe gânduri pe cineva… Răi da’ buni și ăștia micii.  

         Cum se fabrică dom’le Fenomene stranii. Simți  un gol in stomac pe care poți să-l umpli cu Leacuri, hapuri și bucate. Întrebi mieros Ce gătim azi? Draga mea prietenă. Însa se dovedește că încă ești Cu capul în nori. Ai parte de Conferința de presă cu Şefi la cuţite Mărul discordiei nu îl reprezintă cantitatea de Sarea în bucate, ci faptul că nu reții când ți sa spus Ajutor vreau să slăbesc. Deci Profesioniștii, Genialii, Vedete la cratiță sunt bărbații. Poți deveni ușor Masterchief în Iadul bucătarilor. Butonul de panică nu mai sună. Ora de business a început. Vrei sa fii milionar sau nu, nu contează. Happy hour începe în bucătărie dacă n-ai putut să-ți ții sfecla închisă. Asta-i viața, Asta-i România, România deșteaptă, și de aia zic România te iubesc! Restul este Cancan.ro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu