miercuri, 29 iunie 2016

Categoric, parlamentarii români nu-s nici porci, nici scroafe!




       Eu nu-s ca alţii. Eu nu cred că parlamentarii români sunt nişte porci. Nişte râtani ordinari. Ori dihori extraordinari. Nici că ar trebui jupuiţi cu unghiera. Sau castraţi cu drujba. Deşi ar fi amuzant să-i auzi vorbind subţire prin Parlament. Nu neg. Însă când îi aud pe alţii că-i urăsc, că-i fac tâlhari, mă cutremur. Hai… să zici şi tu că-s un fel de haiduci… merge! Iau de la bogaţi şi dau la săraci. Precum Pintea Haiducul şi Iancu Jianu şi Toma Alimoş. Călare pe o mârţoagă obosită, parlamentarii haiducesc. Zburdă. Pe spatele gloabei sau viceversa, cu gloaba-n spate, tot aia e! Cutreieră ţara-n lung şi-n lat veghind şi având grijă de noi. Ei nu prosperă ca alţii. Ei rămân săraci. Şi nu-s cocriţi, scursuri ori libidinoşi spurcaţi. Nu sunt neamuri proaste. Nu-s ultima generaţie ce se scobeşte, cu degetul mare de la piciorul stâng, în nas. Cinstea şi corectitudinea este întrupată în ei. Ei nu fug după OS să-l ronţăie precum şobolanii. Pupincurismele le sunt necunoscute. Au verticalitate. Nu-s nevertebrate, ci adevăraţi stejari. Nu cine ştie ce buruiană şi pălămidă. Nepotismele nu funcţionează. Nu-i ca-n alte părţi unde prostu’ sau proasta de alde fiu-su’ sau nepotu-su’ este propulsat de canalia de tati, unchiu sau bunicu. În faţa aleşilor trebuie să fii talentată, nu tare’ntată! Ce s-o mai lungim… La noi dobitoceala, cretineala şi hoţia politică nu s-au conservat. Precum păsula. Cu cârnaţ. La borcan. Stricată de mult...

         Şi atunci, dacă ăştia-s buni, de ce Cioloş şi Guvernul bagă pastile? Pârâcioşii au mers cu pâra până la Curtea Constituţională. Cum că parlamentarii vor pensii speciale. Şi vezi doamne noi, cei pentru care se sacrifică aleşii locali, nu am avea de unde. Eu dau tot! Pentru ei fac orice. Cu bucurie. Fac cinste tot salarul. S-au ostenit atâta că m-a luat o milă maximă. De nu mai pot mânca lemn, sticlă şi şuruburi mai mult de o farfurie. Auziţi aici: la începutul anului, legea pensiilor speciale pentru aleşii locali fusese găsită neconstituţională de CCR. Însă nu s-au lăsat descurajaţi. În depresii. Aleşii ţării au refăcut proiectul. L-au înviat.  Vă daţi voi seama că a trecut de Parlament? Cât chin… Toţi au fost opăriţi la funduleţe lor grăsulii şi roşii de emoţii şi stres că nu va trece legea de Parlament. Şi totuşi a trecut. Aleluia! Legea va intra în vigoare la 1 ianuarie 2017. Spre marea mea mândrie, banii vor fi alocaţi din bugetul local. Guvernul… iar a fost ca pasta! A sesizat Curtea Constituţională că s-au încălcat prevederilor constituţionale referitoare la egalitatea în drepturi a cetăţenilor. Să-mi bag şpiţul în ea de Constituţie. O schimbăm. Sunt revoltat. Pentru atâta lucru îi laşi pe bieţii oameni să moară de foame.

         De legea pensiilor speciale ar beneficia vreo 16.000 de scroafe. Pardon! Ptiu drace! Am vrut să zic de persoane. Şi încă ce persoane.Taman crema. Primari, viceprimari, preşedinţi şi vicepreşedinţi de CJ… Numai să nu cadă-n pârnaie. La ţucuhaus. Doar atunci se duc bănuţii cu OZN-ul de nu-i mai vede nimeni. Viaţa este grea. După ce tragi atâta în jug să nu te bucuri şi tu un pic? Un strop de fericire? Naţiune aşa îţi respecţi tu eroii? Să crape de foame? Să ajungă după atâta chin în boscheţi cu punga cu aurolac în mână? Cred că ar trebuie să ieşim în stradă. La răscoală. Ca Horea, Cloşca şi Crişan. Să forţăm pe… naiba ştie sigur pe cine, să le dea pensiuţa. Să ieşim în stradă cu furci şi coase. Pe mine mă veţi recunoaşte după lopată.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu