miercuri, 8 iunie 2016

Dacă făceam pârnaie eram azi ditamai primarul



Ştiu de ce nu-s primar. N-am făcut pârnaie. Pentru a deveni jupân trebuia să stau la răcoare. Sau măcar să vină mascaţii după mine să arăt şi eu a om periculos. Sunt plantă electronică. DNA-ul nu m-a căutat nici măcar din greşeală. Să am şi eu parte de un botez. De o şansă. O trambulină înspre primărie. M-au căutat pe acasă doar nişte mormoni. Au vrut să mă mormonească. Degeaba… Fără bulău şansele-s mici.  Associated Press zice că 51 din 109 de primari ai marilor oraşe din România au fost condamnaţi sau cercetaţi penal în ultimii doi ani. Românie ţară sfântă populată de satane… ţară a tuturor posibilităţilor şi a variantelor de la Burebista ‘ncoa… DNA-ul pune paie pe foc. Focul meu lăuntric. Anunţă -arză-i-ar focu’- că mai mult de 100 de edili au fost condamnaţi pentru corupţie în 2015. Şi eu stau ca nătăfleţu’n plop. Şi dau din urechi precum fluturele din aripioare… Da’ ei sunt de vină. Mă ignoră. Unde vi-s troglodiţilor? Nu veniţi şi pe la mine? Mânca-v-ar macaraua şi betoniera… Gata! Mă autodenunţ chiar pe mine însumi. Am cerut o găină mită pentru a rezolva pe o panoramă cu bacu’ în 2003. Un an mai târziu am pretins două borcane de zacuscă, un sac de fasole şi nişte carne de porc ca să vorbesc cu o scroafă ceva… pentru beneficii intelectuale… Nu mai amintesc de şuruburile şi sacul cu var pretinse de la elevi ca să nu-i pârăsc  la directorul instiruţiei că au tulit-o la film… I se făcea ăstuia păru' măciucă. Nu are rost să imi scriu CV-ul. Cert este că sunt corupt. Veniţi fraţi mascaţi. VREAU SĂ AJUNG PRIMAR!!! Trei ani de ocnă nu-mi strică. Am modele de succes. Cu rânza roasă de invidie vă prezint mai jos modele mele de scces. Favorizate de DNA. Au pile dă-i naibi. Dacă nu am pile, nimeni nu mă caută. Şi ca atare o să fiu primar când o lătra vaca. Dar hai să vedeţi câţiva idoli de-ai mei:

Cherecheş Cătălin Ăsta a spart tiparele. Premiul unu. Unic în lume. Ziariştii de la Agenţia France-Presse vorbesc singur de  luni dimineaţa. Au făcut gargară că bietul om a fost prins în flagrant în aprilie imediat după ce primise echivalentul a 6.600 de euro. Mai se bagă şi nemâncaţi de la La Libre Belgique… Ce aşa mare lucru? Şpaga este sport naţional. Maramureşenii l-au răsplătit cum se cuvine cu peste 70% din voturi. Bravo lor! Români adevăraţi. Nu ne lăsăm de tradiţii. Din pârnaie... direct primar! Cum să nu-l fi ales? La răcoare i-a caftit pe toţi bandiţii. Pe interval. Cu cuţitu şi cu pumnii. Moroşenii au plesnit de mândrie când s-a răspândit vestea. Al lor este cel mai tare din tot bulăul.

Olguţa Vasilescu  A devenit şerifă de Craiova. Peste 60% din voturi. A fost botezată în martie 2016 pentru 24 de ore de DNA. O nimica toată. Bagatele. În dosar scrie de luare de mită, infracţiuni de folosirea autorităţii sau influenţei în scopul obţinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite şi spălare de bani. Oltenii se prinseseră că Olguţa are copii care mâncă mult. O mâncă şi pe ea în fund să bage mita în buzunar. Da’ nu-i strică! Oltenii o aleseseră pe olteancă. Cu belele cu tot. Haiducia are tradiţie în zonă. Iei de la stat şi de la antipatici şi îţi dai ţie. Şi Toma Alimoş a făcut aşa.

George Scripcaru  Primar de Braşov cu peste 51% din voturi. Prieten la cataramă cu procurorii DNA. Trafic de influienţă, mită, hoţie… În definitiv omul nu a intrat peste nimeni în casă. A dat la cineva în cap? Dacă Vlad Ţepeş a avut boală pe negustorii braşoveni şi noi trebuie să facem la fel? Să-i tragem în ţeapă? Braşovenii recunosc valoarea. Mita şi hoţia sunt semne că omul are spirit de iniţiativă. De comerciant. Că e bun peste urbe precum unsoarea de porc peste pâinea cu dulceaţă

Mircia Gutău Cel mai mare om din Râmnicu Vâlcea cu circa 45% din voturi. Şmecher cu diplomă. Zmardoi. În 2010 a căzut în pârnaie. O instanţă la blagoslovit cu trei ani şi jumătate de închisoare cu executare. Dragostea poporului era mare pentru bietul primar ajuns la ananghie. Astfel, deşi se odihnea la Penitenciarul Colibaşi, a fost declarat, în şedinţa extraordinară a Consiliului Municipal Râmnicu Vâlcea, cetăţean de onoare al urbei. Merita. În 2011 Gutău scapă condiţionat din ocnă moment în care admiratorii intră în delir.  L-au primit ca pe un rege. Miting în centrul oraşului, aplauze, pupături şi flori. Ieşea idolul mulţimii din facultatea cea neagră…

Robert Negoiţă A umflat primăria Sectorului 3 cu peste 60 % din voturi. Are şi el bube’n cap. Bubele nu-s de boală. Sunt de evaziune fiscală. Nu suferă de altă molimă. Deci în rest nu-i pasibil de alte păcate. Doar de hoţie. Prejudiciu este de 77.000.000 de lei. O nimica toată. În rest Negoiţă-i un băiat de zahăr. Brici la combinaţii şi şmangleli cu acte în regulă. E de-al nostru, din cartier.

Antal Arpad Arpi şhi-a adjudecatush iun neu mandatok la Primăriuşh Sfântiu Gyorgye ku vioturi pestke 70% numeraiabo procentualish. Arpi nost cercetatuşh este de bidoş foito roman cyganiok (a se citi DNA). Dosarok vhizeazok un contractuş încheiatok  cu io ştiu ce bonkoiabo (Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare). Arpy vrut zice el modernizareabo de străziok şi trotuareabo plius nişthe piste la bicicliştok, plius iluminatuşh publicuşh.

Dorin Florea  Omul este de legendă. Este primar la Târgu Mureş, cu peste 42% din voturi. Procurorii DNA l-au acuzat de luare de mită şi tot felul de combinaţii. Bă fraţilor, omu are un băieţel, ţucă-l tata de voinic. Pentru nevinovatul copilaş a încheiat un contract de vânzare-cumpărare în valoare de 74.000 de euro pentru un apartament, între o firmă şi odraslă. Ulterior Dănuţucu a vândut locuinţa cu 130.000 euro.  Păi cum să nu ajuţi aşa bunătate de băiat. Leit tac’su. Te rabdă inimioara? Alegătorii au apreciat că-i familist. În plus Florea ăsta a reuşit să tencuiască cetatea medievală. Vezi aici: http://blogulluisala.blogspot.ro/2016/01/in-targu-mures-primarul-florea-este.html Altu mai bun ca el nu găseai numai în Groelanda.

Mircea Muntean Tipul a ajuns primar în Deva cu doar vreo 36% din voturi deşi merita mai mult la infracţiunile făcute. Mirciulică a luat patru ani de închisoare cu suspendare pentru tranzacţii neortodoxe cu terenuri, traficarea a peste 200 de maşini furate… Chestii d’astea. Colac peste pupăză în 2014 face accident rutier la Deva. Vine gaia şi-l acuză că a tulit-o voiniceşte încercând să se ascundă în tufişuri. Nu a fost aşa. Omul s-a dus să lase vreo gramăjoară urât mirositoare prin tufişuri. Un partizan. D’ăla urât mirositor. Doar nu era să facă în stradă. A fugit pentru că mâncase mult şi nu mai putea ţine. Poliţia ar fi vrut -vezi Doamne!- să-şi murdărească gacii marca Gucci…

Ăştia ne sunt pârnăiaşii. Deocamdată! Lista ar putea însă continua. Aţi înţeles însă ce râvnesc. Politica şi arta cer sacrificii. În cazul primarilor sacrificiu îl reprezintă puşcăria. Fără nu poţi râvni decât la postul de consilier. Păi vin mascaţi, vine TV-ul, ajungi la Măruţă… şi eşti mare. Eşti celebru. Altfel nu ai nici o şansă. DNA şi procurori de toate soiurile haideţi şi după mine. Promit că rezolvăm de-o ciorbă dacă ajung primar.   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu